Hei. Jeg holder på å lage min første stoutoppskrift, og har kommet fram til en maltbase som jeg tror fungerer. Men jeg klarer ikke finne ut hvilke humle jeg skal bruke. Jeg har mest lyst til å bruke noen rester av det jeg har liggende i skapet, men har litt for liten kunnskap om humlebruk i stout...
Batch size: 25 preboil
ca 20 til gjæring
Malt
4 kg pale
0,8 kg hvete
0,8 kg maris otter
0,8 kg Aromamalt
0,6 kg caramalt
0,35 sjokolade
0,25 roasted barley
0,25 røyket malt
Av humle har jeg:
20 gr Chinook
100 gr Cascade
110 gr Perle
40 gr Challenger
175 gr Amarillo
30 gr Galaxy
30 gr Centennial
30 gr Crystal
Jeg har generelt mye "fruktig" humle liggende, men det blir kanskje "feil" i en stout? Kom gjerne med innspill på maltmengde/type også
Skjalg
EDIT:
Glemte å legge inn batchstørrelse.
Batch size: 25 preboil
ca 20 til gjæring
Malt
4 kg pale
0,8 kg hvete
0,8 kg maris otter
0,8 kg Aromamalt
0,6 kg caramalt
0,35 sjokolade
0,25 roasted barley
0,25 røyket malt
Av humle har jeg:
20 gr Chinook
100 gr Cascade
110 gr Perle
40 gr Challenger
175 gr Amarillo
30 gr Galaxy
30 gr Centennial
30 gr Crystal
Jeg har generelt mye "fruktig" humle liggende, men det blir kanskje "feil" i en stout? Kom gjerne med innspill på maltmengde/type også
Skjalg
EDIT:
Glemte å legge inn batchstørrelse.