Hjelp til humlevalg

Hei. Jeg holder på å lage min første stoutoppskrift, og har kommet fram til en maltbase som jeg tror fungerer. Men jeg klarer ikke finne ut hvilke humle jeg skal bruke. Jeg har mest lyst til å bruke noen rester av det jeg har liggende i skapet, men har litt for liten kunnskap om humlebruk i stout...

Batch size: 25 preboil
ca 20 til gjæring

Malt
4 kg pale
0,8 kg hvete
0,8 kg maris otter
0,8 kg Aromamalt
0,6 kg caramalt
0,35 sjokolade
0,25 roasted barley
0,25 røyket malt

Av humle har jeg:
20   gr Chinook
100 gr Cascade
110 gr Perle
40   gr Challenger
175 gr Amarillo
30   gr Galaxy
30   gr Centennial
30   gr Crystal

Jeg har generelt mye "fruktig" humle liggende, men det blir kanskje "feil" i en stout? Kom gjerne med innspill på maltmengde/type også:)

Skjalg

EDIT:
Glemte å legge inn batchstørrelse.
 
Jeg brygget nettopp en Reste Stout med Chinook og Cascade som ble riktig god


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jepp, på 12 liter brukte jeg 15 gr Chinook som bitter humle til 30 -40 IBU
Ved 15 min hadde jeg også i bare 10 gr Northern Brewer (mest for å få brukt opp)
30 gr Cascade ble fordelt på 5 min og tørrhumlet etter 5 dager

Hadde jeg vært deg ville jeg også brukt Chinook som bitterhumle (etv FWH)
og fordelt Cascade som smaks, aroma og tørrhumle
Crystal hadde også sikkert fungert som smakshumle ved 15 min
og kanskje litt Perl hvis ikke Chinook gir nok
 
Tilbake
Topp