Lagerøl i rettning Bernard

Gjæringstemp, karbonering og lagring?
Kjeller'n holdt vel fremdeles 10 grader, så hovedgjæringa skjedde der. Så satte jeg den opp på 15-16, og til slutt på 18/19. Flaska den med den temperaturen, og lot den stå og karbonere i romtemperatur. Så var det kjøleskap. (Mulig den gikk ned i kjeller'n først, før jeg satte den i kjølskap.)

Jeg kjølekræsjer altså ikke. Klarningsmidler er bare supermoss mot slutten av kokinga, og Clarex ved gjæringsstart.
 
Kjeller'n holdt vel fremdeles 10 grader, så hovedgjæringa skjedde der. Så satte jeg den opp på 15-16, og til slutt på 18/19. Flaska den med den temperaturen, og lot den stå og karbonere i romtemperatur. Så var det kjøleskap. (Mulig den gikk ned i kjeller'n først, før jeg satte den i kjølskap.)

Jeg kjølekræsjer altså ikke. Klarningsmidler er bare supermoss mot slutten av kokinga, og Clarex ved gjæringsstart.

Vørter du karbonerer med? Jeg tenker koke opp litt dme karbonere neste pilsen min med. Og sette fat / flasker direkte i boden (selv om det sikkert ikke er veldig kaldt der)
 
Vørter du karbonerer med? Jeg tenker koke opp litt dme karbonere neste pilsen min med. Og sette fat / flasker direkte i boden (selv om det sikkert ikke er veldig kaldt der)
Har gått over til å karbonere med sukker:). Bruker dekstrose (sida jeg har en 5 kg-pose liggende). Jeg har aldri trudd at det gjør noen forskjell på smaken, og så blei jeg bare litt lei av å styre med speisen. Skal ikke si at jeg ikke tar det opp igjen.
 
Har gått over til å karbonere med sukker:). Bruker dekstrose (sida jeg har en 5 kg-pose liggende). Jeg har aldri trudd at det gjør noen forskjell på smaken, og så blei jeg bare litt lei av å styre med speisen. Skal ikke si at jeg ikke tar det opp igjen.

Sånn, nå har jeg kokt opp dme og litt askorbinsyre i vann. Fatet tror jeg bare jeg stikker i kjøleskapet når jeg tapper og karbonerer kunstig, men flaskene kan bli en splitt mellom sukkerbiter og vørter
 
Finnes det en enkel kalkulator for utregning med Speise.
Flaskestørrelse, vol (karbonering) og styrke på vørter er jo det viktigste. Sleng gjerne på temp for beregning av co2 i øl…
Siden jeg er lat, gidder jeg ikke Speise de få gangene jeg flaskekarbonerer
 
Finnes det en enkel kalkulator for utregning med Speise.
Flaskestørrelse, vol (karbonering) og styrke på vørter er jo det viktigste. Sleng gjerne på temp for beregning av co2 i øl…
Siden jeg er lat, gidder jeg ikke Speise de få gangene jeg flaskekarbonerer
Men hva skal du med speisekalkulatoren hvis du ikke skal flaskekarbonere med Speise:)? Fatkarbonere med Speise går sjølsagt også fint, er det det du tenker å gjøre?

Latskapen lenge leve. Den har i alle fall fått meg til å kutte ut bruken av speise. Jeg har jo aldri trudd - eller sagt - at det gir bedre øl, det gir bare mer øl:).
 
Tilbake
Topp