Hjelp til lagring av øl. Temp,tid,mm?

Hei,lagrer flaskene mine (brune bjørner) på 4-5 grader no. Leste no at det ikke var gunstig for smaken? Noen meinte rett temp var rundt 10'c.
Men da oksiderer del vel fortere? Kva er mest gunstig med tanke på smak/lagringstid? Kan en temperatur på 6-7 grader være et bedre alternativ?

Tåler en pilsner/Vienna bra lagring smaksmessig? Vil den tape seg på smak ila 9 mnd feks?
 
Hvor lang tid øl kan lagres avhenger av øltype, temperatur, og hvor lite oksygen du har fått med i prosessen.
Sånn som jeg forstår det er rundt 10C ideelt for øl som skal "modnes", som sterke stouter for eksempel.

For øl som skal være fersk så lenge som mulig, og spesielt humlerike øl, så er det bedre til kaldere det er så lenge ølet ikke fryser :)

Sikkert mange som har sterke meninger om dette, men sjøl holder jeg meg til et sted mellom -1 og drikketemperatur og det funker bra i forhold til holdbarhet i det minste :)
 
Tilbake
Topp