Nøkling
Norbrygg-medlem
Et tips som jeg vil anbefale (som andre også har kommentert her), er å kjøre en slags sirkulasjon.
Når jeg brygget BIAB, så hadde jeg et problem med at kjelen ikke var isolert nok. Jeg fikk riktig mesketemperatur i midten av mesken, men ute langs hele kjele-veggen, ble temperaturen altfor lav. Da kjøler luften på utsiden av kjelen ned den mesken som ligger ytterst.
Har man ikke pumpe, så kan man fint gjøre dette manuelt ved å tappe ut fra kranen og føre tilbake igjen på toppen, tilsvarende det man gjør ved vorlauf. På denne måten får mesken en jevnere temperatur, så kan man heller slå på varmen litt underveis for å sørge for at mesketemperaturen holder seg der den skal.
Dette vil også bidra til å få ut mer sukkerstoffer fra malten.
Hvis du vil bedre effektiviteten ytterlige, så kan du prøve å skylle kontinuerlig, fremfor å kjøre parti-skylling.
Når jeg brygget BIAB, så hadde jeg et problem med at kjelen ikke var isolert nok. Jeg fikk riktig mesketemperatur i midten av mesken, men ute langs hele kjele-veggen, ble temperaturen altfor lav. Da kjøler luften på utsiden av kjelen ned den mesken som ligger ytterst.
Har man ikke pumpe, så kan man fint gjøre dette manuelt ved å tappe ut fra kranen og føre tilbake igjen på toppen, tilsvarende det man gjør ved vorlauf. På denne måten får mesken en jevnere temperatur, så kan man heller slå på varmen litt underveis for å sørge for at mesketemperaturen holder seg der den skal.
Dette vil også bidra til å få ut mer sukkerstoffer fra malten.
Hvis du vil bedre effektiviteten ytterlige, så kan du prøve å skylle kontinuerlig, fremfor å kjøre parti-skylling.