Hjelp! Weyermann bavarian dunkel går snart ut på dato.

Marymoe

Norbrygg-medlem
Ryddet på loftet og fant en dunk weyermann bavarian dunkel. Fant til min store skrekk ut at den går ut 24.05 :eek: Ergo... Det må brygget fort som lynet..
Hva kan jeg bruke denne til? Gode forslag på oppskrifter?

Hjelp mottas med stor takk :)
 
Den kan vel fint brukes til bavarian dunkel (bayer, som vi gjerne kaller det i Norge), varianter over brown ale eller dytt den fyll med humle og lag en amerikansk dunkel.
 
Takk :) Bra med Ibu på rundt 25 da eller? Har Saaz og hallertauer mittelfruh.. Har skjønt det sånn at maltsmaken skal være tydelig og noen mener man derfor skal droppe aromahumle.. har dere noen erfaringer med det?

Kan jeg bruke undergjær, men lagre på 20grader eller gå for en vanlig ale gjær?
 
New Beer Style: Weizenbock Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1072
FG:
Alcohol: 7.1 % by vol.
Bitterness: 19 IBU
BU/GU: 0.26
Fermentables
Weyermann bavarian dunkel 65 - 75 EBC 4000 g
Wheat Malt 3 EBC 2500 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 50 g 60 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 50 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP300 Hefeweizen Ale
Comments: Blir sikkert snadder i sommer Norge
 
Ser kjempe bra ut!

Hvilken temp gjæra du på?

Nå er maltekstraktet mitt redda! Herlig ;D
 
Har ikke laga den ennå, bare noe jeg slang sammen i BeerCalck

men ville vel selv byttet ut WLP300, med 400 til en belgisk og gjæret ved 20g
går du for 300 skal den vel gjæres ved 10 -12+, men har aldri satt en lager før
 
Har ikke satt lager jeg heller og har ikke mulighet til å lagre altfor kaldt i dette været;) så går nok for en 400...

Tusen takk for hjelpen :) utrolig kjedelig å måtte kaste, når man kan lage god øl i stedet:)
 
Tilbake
Topp