Ryddet på loftet og fant en dunk weyermann bavarian dunkel. Fant til min store skrekk ut at den går ut 24.05 Ergo... Det må brygget fort som lynet..
Hva kan jeg bruke denne til? Gode forslag på oppskrifter?
Den kan vel fint brukes til bavarian dunkel (bayer, som vi gjerne kaller det i Norge), varianter over brown ale eller dytt den fyll med humle og lag en amerikansk dunkel.
Takk Bra med Ibu på rundt 25 da eller? Har Saaz og hallertauer mittelfruh.. Har skjønt det sånn at maltsmaken skal være tydelig og noen mener man derfor skal droppe aromahumle.. har dere noen erfaringer med det?
Kan jeg bruke undergjær, men lagre på 20grader eller gå for en vanlig ale gjær?
New Beer Style: Weizenbock Brewer: Hans Christian Løberg
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1072
FG:
Alcohol: 7.1 % by vol.
Bitterness: 19 IBU
BU/GU: 0.26
Fermentables
Weyermann bavarian dunkel 65 - 75 EBC 4000 g
Wheat Malt 3 EBC 2500 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 50 g 60 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 50 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP300 Hefeweizen Ale
Comments: Blir sikkert snadder i sommer Norge
Har ikke laga den ennå, bare noe jeg slang sammen i BeerCalck
men ville vel selv byttet ut WLP300, med 400 til en belgisk og gjæret ved 20g
går du for 300 skal den vel gjæres ved 10 -12+, men har aldri satt en lager før
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.