Hjemmebrygger Festival i Stavanger

Fredag 30.09.2016 Blir det avholdt hjemmebrygger festival i Stavanger av Stavanger Øllag.
Biletter for å komme å smake kan kjøpes her :https://pay.ebillett.no/purchase.php?partner_id=1325&show_id=5033230

Facebook arrangemente finnes her : https://www.facebook.com/events/747909125311526/


Stavanger Øllag arrangerer Ølfestival for hjemmebryggere!

Fredag 30. september, kl 19:00, arrangerer Stavanger Øllag Ølfestival for hjemmebryggere i Idrettshallen på Rosenberg. Vi mente på tiårsdagen vår i 2012 at distriktet trenger en festival for alle de som har brukt opp et par lønninger i flott utstyr, for å lage sin aller beste versjon av sitt elskede øl.

Det er så mange som har fått opp øynene opp for godt håndverksøl, Stavanger Øllag tar nå for fjerde gang skikkeligansvar og har inviterert alle som enten kan litt eller mye om øl til årets største smakskveld.

Festivalensbryggere er alle av opptatt av å ha noe spennende i glasset og som ikke er motivert av profitt men smak. Derfor er det ekstra spennende å se hva som kommer.

Det er ventet nærmere 20 hjemmebryggere som presenterer sine aller beste hjemmebrygg, noen med et brygg, andre med flere. Vi tror det blir oppimot 30 forskjellige. Litt avhengig av hvor godt bryggeren får til temperaturer og gjærstammene samt at nervene tåler å bli dømt opp eller ned av 150 publikummere.

Det vektlegges at arrangementet skal ha en folkelig og trivelig atmosfære, derfor er det kun publikum selv som skal avgjøre hvilket brygg som kåres til kveldens vinner. Dette gjøres demokratisk med utdeling av stemmekorker.

Grunnen til at vi har et tak på hvor mange personer som kan skaffe seg en smaksaften med spesialøl og mat for mindre en 4hundre er ikke på grunn av oljekrisen men det faktum at bryggeutstyret som gjennomsnittsbryggerene brygger på, ofte ender opp med ca 20 liter øl som gjør at vi ikke kan ta mer gjester for vi vil jo at alle skal få smake på alt.

Vi har kjøpt inn skikkelige smaksglass til odel og eie for alle som kommer samt noe å bite i.

Vi har en fantastisk dugnadsånd i laget og det stilles opp med proft kjølesystem i forkant samt flere er med å rydde til og ut etter øleventyret.


Sponsorene!

Unikt i år er interessen vi har fått fra de stor bryggeriene:

Publikumsfavoritten, og kveldens store vinner, vil få en hovedpremie få kan skilte med. En premie som mange hjemmebryggere har våte drømmer om hele livet, men aldri kommer til å oppnå.

Stavanger Øllag har sammen med Harald Berentsen bestemt at hjemmebryggeren(e) få lov til å brygge ølet sitt stort kvantum i 2017 sammen med det tradisjonstunge bryggeriet Berentsen i Egersund.Berentsen som igjen vil sørge for å distribuere ølet ut på sitt nettverk av utesteder og klubber. Dette er en femsifret premie som er meget kjekk for oss å dele ut og ikke minst tøft gjort av Berentsen som tør å lage et ”ukjent” brygg i så stor skala uten å kjenne til verken bryggeren eller hva han/hun har oppi.

I tillegg vil vi også dele ut fra Lervig Aktiebryggeri en LervigTour og smaking for hele 6 personer som vil gi mulighet for å se hva som kommer.

Samt at den heldige vinneren skal få en god start på å reklamere for sitt Nano bryggeri får de fra reklamehuset Blest Express et solid gavekort på nettbutikken sin som leverer så kjapt at de kan ta med noe give-aways til de store !
Vinnerene fra Flights får også spesialhumle fra www.mrnormann.no

Det er 4. gang Stavanger Øllag arrangerer en helaften for hjemmebrygg, og av erfaring stiller mange av hjemmebryggerene opp igjen påfølgende år. Kvalitetsnivået ser vi øker år for år. Av de påmeldte hjemmebryggerene kan vi finne vår vinner fra i fjor som også stakk av med seier av NM i Øl og Mat 2016, samt vinnere i forskjellige kategorier hos Norbrygg.

Norbrygg gir forøvrig også vår vinner medlemskap i 2017 i hjemmebryggerforeningen.Link til Facebook-arrangementet: https://www.facebook.com/events/747909125311526/

Link til kjøp av billett(er): https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=1325&arrnr=5033230

Stavanger Øllag sitt hovedmål er å fremme medlemmenes interesse og kunnskap om øl og ølkultur. Dette gjøres gjennom ølsmaking og kunnskapsformidling om øl og ølkultur. Klubben skal arbeide for sitt mål på en måte som fremmer et godt og sosialt miljø blant medlemmene. Klubben er uavhengig mht. bryggerimerke.

Vi stiftet klubben i 2002

Alt i klubben vår er drevet på idealisme og engasjement for å danne en bedre ølkultur.
 

Vedlegg

  • Logo.png
    Logo.png
    204,1 KB · Sett: 16
Topp