Hjemmelaget karbonerings"drops" for fat?

Er det noen som har tenkt i samme baner som meg her?
Det hadde vært veldig praktisk med slike karboneringsdrops. Ferdig desinfisert, plopp rett i fatet ved tapping. Jeg tenkte å koke opp et lite lager med sukkerlake en dag jeg har god tid, og så fryse det i form av store ''isbiter''., som hver inneholder 120g sukker. Det eneste jeg mangler nå, er en passende fryseform. Jeg tenker i baner av kanskje noe av silikon, noe IKA-aktig. Er det noen som har prøvd dette, eller har idéer til en slik fryseform? Om en tar patent, bør en kunne tjene seg søkkrik på dette.
 
Det ville jo vært det desidert mest praktiske! Jeg har lagt ferdig oppmålt sukker i fryseren, men fant senere ut at dette har null effekt mht desinfisering. Det eneste som gjør meg litt skeptisk, er holdbarheten på ølet med denne praksisen. Jeg brygger intensivt i perioder, og beregner en holdbarhet på opptil ett år for mange øl, enda lenger for juleøl.
 
Jeg tvangskarbonerer sånn dann og vann, men majoriteten blir karbonert naturlig, av forskjellige årsaker. Jeg liker å tvangskarbonere på kaldrom, men mitt har ikke alltid stabil temperatur. Gjæringsrommet er allerede der, med stabil varm temperatur. Dessuten sparer jeg co2 ved naturlig karbonering, hater å gå tom i ubeleilige øyeblikk. Kegeratoren er konstant opptatt, jeg brygger i forkant, slik at jeg alltid har en buffer på 4 fat med øl
 
Tilbake
Topp