Hei,
klarte ikkje å venta på å flaske weissbier som stod til gjæring, flaska etter 12 dagar. Framleis litt aktivitet i gjæren, kanskje eit plopp i gjærlåsen i minuttet. Putta det på flaske og målte så FG på 1.019. Putta oppi sukker 6 gr pr l til karbonering. Allereie etter 1 døgn så har det lagt seg eit lite gjærlag i botn på flaskene og det er ganske mykje aktivitet. Hadde ikkej ekstra sukker i 2 flasker som referanseflasker, gjærlag på botn også her.
Var dette i overkant tidleg?
Heftig gjæring på flaske vil det ha noko å sei på smak på brygg?
klarte ikkje å venta på å flaske weissbier som stod til gjæring, flaska etter 12 dagar. Framleis litt aktivitet i gjæren, kanskje eit plopp i gjærlåsen i minuttet. Putta det på flaske og målte så FG på 1.019. Putta oppi sukker 6 gr pr l til karbonering. Allereie etter 1 døgn så har det lagt seg eit lite gjærlag i botn på flaskene og det er ganske mykje aktivitet. Hadde ikkej ekstra sukker i 2 flasker som referanseflasker, gjærlag på botn også her.
Var dette i overkant tidleg?
Heftig gjæring på flaske vil det ha noko å sei på smak på brygg?