Hei alle sammen
Madammen lagde en ripslikør i sommer og tok litt vodka og blandet med MASSE rips fra hagen. Dette ble en tjukk grøt, og det viste seg at det var noe gjær på ripsen. Dette fant hun ut da hun åpnet flaska (sprettkork), umiddelbart etterfulgt av et stort smell og korka fløy tvers over rommet. Ser at det bruser litt i likøren. Den er tydeligvis såpass alkoholsvak at gjær kan leve etter at den har blitt blandet med så mye rips og ripsvann eller hva du nå vil kalle det.
Det jeg lurer på er om det er mulig å høste noe av dette for bruk i ølbrygging. Jeg vet det er gjær i likøren, kan jeg bruke denne i en starter på noen måte, og i så fall hvordan?
Madammen lagde en ripslikør i sommer og tok litt vodka og blandet med MASSE rips fra hagen. Dette ble en tjukk grøt, og det viste seg at det var noe gjær på ripsen. Dette fant hun ut da hun åpnet flaska (sprettkork), umiddelbart etterfulgt av et stort smell og korka fløy tvers over rommet. Ser at det bruser litt i likøren. Den er tydeligvis såpass alkoholsvak at gjær kan leve etter at den har blitt blandet med så mye rips og ripsvann eller hva du nå vil kalle det.
Det jeg lurer på er om det er mulig å høste noe av dette for bruk i ølbrygging. Jeg vet det er gjær i likøren, kan jeg bruke denne i en starter på noen måte, og i så fall hvordan?