Jeg har brukt denne gjæren i de to siste bryggene mine (partial mash) i håp om å lage god ESB-aktig øl.
Begge brygg har endt med FG på 1.018 som er litt i høyeste laget etter min smak. Skulle gjerne vært nede i 1.012-1.014.
Annen info: OG 1.056; bitterhumle: 50g Target i 60 min i brygg 1 og 40 g Target i 70 min i brygg 2; spesialmalter (i tillegg til pale malt) i 25L vørt: 400g Crystal + 100g Chocolate i brygg 1, kun 300g Crystal i brygg 2; mesket på 65-63°C i 70 min; godt oksygenert ved pitching; stor starter i brygg 1 og litt mindre i brygg 2; brygg 1 utgjæret etter 3 dager ved 22 °C, brygg 2 etter 5 dager ved 20 °C (begge fikk stå tilsammen 3 uker før flasking); kalibrert oechslevekt.
Noen som har lignenede/annen erfaring med denne gjæren? Ser at den beskrives som '...less tart and dry than Wyeast 1098 British Ale.'. Den er kanskje bare sånn?
Begge brygg har endt med FG på 1.018 som er litt i høyeste laget etter min smak. Skulle gjerne vært nede i 1.012-1.014.
Annen info: OG 1.056; bitterhumle: 50g Target i 60 min i brygg 1 og 40 g Target i 70 min i brygg 2; spesialmalter (i tillegg til pale malt) i 25L vørt: 400g Crystal + 100g Chocolate i brygg 1, kun 300g Crystal i brygg 2; mesket på 65-63°C i 70 min; godt oksygenert ved pitching; stor starter i brygg 1 og litt mindre i brygg 2; brygg 1 utgjæret etter 3 dager ved 22 °C, brygg 2 etter 5 dager ved 20 °C (begge fikk stå tilsammen 3 uker før flasking); kalibrert oechslevekt.
Noen som har lignenede/annen erfaring med denne gjæren? Ser at den beskrives som '...less tart and dry than Wyeast 1098 British Ale.'. Den er kanskje bare sånn?