steinbukk
Norbrygg-medlem
Har stort sett laget IPA og AAA basert på oppskrifter fra Norbrygg, Ølbrygging bøker og etiketter. I det siste har jeg også laget en del fat som singel hop med enten Citra eller Cascade . Og da både til bitter og aroma humle. Dette for å bli mer kjent med de enkelte humlesmakene.
Det jeg er på jakt etter er litteratur over hvilke humletyper som passer godt sammen, og hvilke som eventuelt "slår hverandre i hjel ", eller blir "smør på flesk" . Og videre hvilket forholdstallet bør disse ha. Samt om det er tidlig eller seint i koke prosessen en skal ha i disse humletypene. Har søkt i forumet, men fikk ingen treff. Så derfor denne henvendelsen. Jeg har " for the love of hops" av Stan Hieronymus, men finner ingen svar der.
Når det gjelder egen ølsmak utvikling, så ser jeg at jeg beveger meg ned på IBU skalaen, men opp på aroma smaken.
Setter stor pris på råd og vink her?
Det jeg er på jakt etter er litteratur over hvilke humletyper som passer godt sammen, og hvilke som eventuelt "slår hverandre i hjel ", eller blir "smør på flesk" . Og videre hvilket forholdstallet bør disse ha. Samt om det er tidlig eller seint i koke prosessen en skal ha i disse humletypene. Har søkt i forumet, men fikk ingen treff. Så derfor denne henvendelsen. Jeg har " for the love of hops" av Stan Hieronymus, men finner ingen svar der.
Når det gjelder egen ølsmak utvikling, så ser jeg at jeg beveger meg ned på IBU skalaen, men opp på aroma smaken.
Setter stor pris på råd og vink her?