IPA er tingen, det har jeg bestemt, i allefall så langt. Har brygget noen litt mildere øl humlemessig, men jeg vet ikke hva det er som gjør at jeg ikke blir like glad i dem.
Første spørsmål. Har sett på et par fora at en tykk mesk vil resultere i mer fylde i ølen. Raskere konvertering av stivelse og bedre nedbrytning av proteiner, stemmer dette? Nå foretrekker jeg tørre øl, men jeg skal prøve dette i allefall.
Og så, humlebalansespørsmål. Humle er fint, masse av det.
Kort og godt, er her for mye humle og bitterhet med tanke på alkoholstyrke? Hvis ikke, kan jeg øke sluttvolum enda litt til, å havne på ca 5.5-6%ABV, eller blir det rett og slett for tynt?
Style: Amerikansk IPA Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 22 liters
OG: 1057
FG: 1010
Alcohol: 6.7 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: ~85-90 IBU
BU/GU: 1.61
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 6000 grammes
Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes. 90min boil.
Hops
Amarillo 9.4% alpha 30 grammes 60 minutes
Sorachi Ace 12.6% alpha 10 grammes 60 minutes
Amarillo 9.4% alpha 30 grammes 30 minutes
Amarillo 9.4% alpha 20 grammes 15 minutes
Ahtanum 5% alpha 20 grammes 15 minutes
Amarillo 9.4% alpha 20 grammes 0 minutes
Ahtanum 5% alpha 20 grammes 0 minutes
Athanum 5% alpha 60 grammes dry
Sorachi Ace 12.6% alpha 15 grammes dry
Første spørsmål. Har sett på et par fora at en tykk mesk vil resultere i mer fylde i ølen. Raskere konvertering av stivelse og bedre nedbrytning av proteiner, stemmer dette? Nå foretrekker jeg tørre øl, men jeg skal prøve dette i allefall.
Og så, humlebalansespørsmål. Humle er fint, masse av det.
Kort og godt, er her for mye humle og bitterhet med tanke på alkoholstyrke? Hvis ikke, kan jeg øke sluttvolum enda litt til, å havne på ca 5.5-6%ABV, eller blir det rett og slett for tynt?
Style: Amerikansk IPA Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 22 liters
OG: 1057
FG: 1010
Alcohol: 6.7 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: ~85-90 IBU
BU/GU: 1.61
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 6000 grammes
Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes. 90min boil.
Hops
Amarillo 9.4% alpha 30 grammes 60 minutes
Sorachi Ace 12.6% alpha 10 grammes 60 minutes
Amarillo 9.4% alpha 30 grammes 30 minutes
Amarillo 9.4% alpha 20 grammes 15 minutes
Ahtanum 5% alpha 20 grammes 15 minutes
Amarillo 9.4% alpha 20 grammes 0 minutes
Ahtanum 5% alpha 20 grammes 0 minutes
Athanum 5% alpha 60 grammes dry
Sorachi Ace 12.6% alpha 15 grammes dry