Hei
Etter innkjøp av noen mindre gjæringstanker (10-12 liter) planlegger jeg å teste litt forskjellig humle og dens egenskaper. Dette i IPA sjangeren, single hop. Tenker å ta ut ca 30 liter vørter og koke opp i forskjellige omganger. Lyst å prøve Amarillo, Chinok, Columbus, Warrior, Nelson Sauvin, EKG. Har lyst å få frem litt forskjellig type humlepreg. Noen som har tips til hvilken humle jeg bør bruke?
Hvor lenke kan vørteren fra mesken stå før den blir kokt? Planlegger å gjøre 3 kokeomganger på en dag.
I forhold til malt; i og med at jeg ønsker minst mulig maltpreg, bør jeg gå for en type malt? F.eks kun pale malt? Har noen kg Maris Otter pale malt stående..
:biersmile:
Etter innkjøp av noen mindre gjæringstanker (10-12 liter) planlegger jeg å teste litt forskjellig humle og dens egenskaper. Dette i IPA sjangeren, single hop. Tenker å ta ut ca 30 liter vørter og koke opp i forskjellige omganger. Lyst å prøve Amarillo, Chinok, Columbus, Warrior, Nelson Sauvin, EKG. Har lyst å få frem litt forskjellig type humlepreg. Noen som har tips til hvilken humle jeg bør bruke?
Hvor lenke kan vørteren fra mesken stå før den blir kokt? Planlegger å gjøre 3 kokeomganger på en dag.
I forhold til malt; i og med at jeg ønsker minst mulig maltpreg, bør jeg gå for en type malt? F.eks kun pale malt? Har noen kg Maris Otter pale malt stående..
:biersmile: