Humletap ved treg avkjøling

Kor mykje tap av aromahumla kan ein berekne ved treg nedkjøling? Mine fyrste brygg har grunna manglande utstyr, stått 2,5-3 timar til nedkjøling. Har planar om å gjera dette betre neste gong.

Kor mykje humletap må ein pårekne grunna denne treget nedkjølinga, og er det evt andre ulemper knytt til dette?

Har planar om å tørrhumle ein god del for å bøte på dette.
 
Andre ulempene er DMS (dimetylsulfid) en lukt som kan påminne om hermetisk mais/kokte grønnsaker.
Utvikles ved koking av vørt kontinuerlig, så viktig med god avdamping og en hurtig nedkjøling.
Er vel og en mulighet for en litt uklar øl.
 
Cold break. Du får vel kanskje noe mer tingtang i ølet. Men h is du lar det synke til bunns over en tid så går det vel greit.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Tilbake
Topp