Jeg driver å bygger ett mikrobryggeri, men det ser ikke ut til at jeg får varmelementet tidsnok til at jeg kan brygge det middelalderølet ( 20 liter ) jeg har nevnt ett par ganger her inne helt i fra bunnen av. Det er meninga at jeg skal brygge til sommersolverv ( st.hans) og jeg vil helst at det skal stå og kose seg litt på fat i en måned eller to. Spørsmålet er da om det går an å få tak i uhomla spraymalt eller ekstrakt. Jeg tenkte å bruke noe som gir litt røykpreg og en mørkebrun farge.
Noen som har noen ideer/forslag??
Under følger den oppskrifta jeg skal bruke vis jeg får elementet til rimelig tid.
oppskrifta holder til 20 liter
Malt:
amber malt (Thomas Fawcett) 3,00 kg
gotländsk rökmalt 3,00 kg
Gjær:
Wyeast 1428 Scottish Ale Yeast ( 2 pakker )
Urter:
Ryllik (Achillea millefolium) 28,00 gr 60min
Burot (Artemisia vulgaris) 28,00 gr 60min
Einebær (Juniperus communis) 5,00 gr 10min
Pors (Myrica gale) 2,00 gr 10min
klarurt 3,00gr 10 min
enstegs mesking ved 68 grader celsius i 60 minutter.
Noen som har noen ideer/forslag??
Under følger den oppskrifta jeg skal bruke vis jeg får elementet til rimelig tid.
oppskrifta holder til 20 liter
Malt:
amber malt (Thomas Fawcett) 3,00 kg
gotländsk rökmalt 3,00 kg
Gjær:
Wyeast 1428 Scottish Ale Yeast ( 2 pakker )
Urter:
Ryllik (Achillea millefolium) 28,00 gr 60min
Burot (Artemisia vulgaris) 28,00 gr 60min
Einebær (Juniperus communis) 5,00 gr 10min
Pors (Myrica gale) 2,00 gr 10min
klarurt 3,00gr 10 min
enstegs mesking ved 68 grader celsius i 60 minutter.