Oddvar Demmo
Norbrygg-medlem
Om Nazikontroll pågjæringstemperaturen,
hva er det ?
Jeg har hatt litt tull med temperaturfølerne, fått noen DS18S20 som viser 3-4 grader for lite ved mine faste 18 grader gjæring med påfølgenede hodepine (fusel) så derfor følger jeg nøye med gjæringen nå.
Har jo og uttalt meg om at måling på utsiden av gjærkaret (plast 30 liter) er like bra som måling inni vørten siden jeg ikke her har hatt mer enn 0,1 grad forskjell, nå gjærer jeg i 50 liter stålfat og ser at diff. nå kan være opp imot 0,2 grader.
Jeg vil si at jeg har nazikontroll på tempen men hvor mye kan man la gjæringstempen avvike herfra før man kan kalle det dårlig kontroll og som da lager dårlig/forandrer smak ?
hva er det ?
Jeg har hatt litt tull med temperaturfølerne, fått noen DS18S20 som viser 3-4 grader for lite ved mine faste 18 grader gjæring med påfølgenede hodepine (fusel) så derfor følger jeg nøye med gjæringen nå.
Har jo og uttalt meg om at måling på utsiden av gjærkaret (plast 30 liter) er like bra som måling inni vørten siden jeg ikke her har hatt mer enn 0,1 grad forskjell, nå gjærer jeg i 50 liter stålfat og ser at diff. nå kan være opp imot 0,2 grader.
Jeg vil si at jeg har nazikontroll på tempen men hvor mye kan man la gjæringstempen avvike herfra før man kan kalle det dårlig kontroll og som da lager dårlig/forandrer smak ?