Enig i 50/50. Bruker du for mye hvetemalt blir det fort vanskelig å få vørteren igjennom maltrøret, jeg bytter ofte en kilo pilsner malt med flaket hvete, noe som ser ut til å fungere bra. Sist brukte jeg 2 kilo hvete, 2kilo pils og 1 kilo flaket hvete på 25 liter. Det fungerte også knall.
Til humle bruker jeg som oftest Tettnang, sist ble det 15gram på 60min og 25gram på 15min.
Det er morsomt å variere, så det blir sjelden samme oppskrift, men når det kommer til weizen holder jeg meg gjerne litt i tøylene. Belgisk Wit (med coriander og appelsinskall) er også et godt alternativ. Det er den øltypen jeg har brygget mest av, og som jeg av en eller annen grunn alltid er tom for...
Da har jeg handlet inn litt snacks ! Hva tror dere om denne?
25l vann til mesk 2,5kg hvete 2,5 kg pilsner
Meske temp 66 i 90 min og temp 75 i 10 min
Skylling til jeg har 25 L til koking
Koking 90 min
Humle 30g mittelf i 60 min
50g appelsinskall15 min
10g koriander
Da har jeg satt mitt første brygg på gjæring OG etter kok 24 grader 1050 !
Har satt den på 20 grader men hvor lenge skal disse stå? 2uker gjæringsfat 2 uker flaske?
Den her e fin og bruke vist en ikkje kjøyre temp på akkurat 20 grade på 'sukkervekta' http://www.brewersfriend.com/hydrometer-temp/ Ja gje ølet hvertfall minst to veke gjæringstid. Men ditta styre du med like målingar på sukkervekta over to døgn
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.