Hveteøl

Jeg skal neste uke brygge 200 liter ++  med hveteøl.

Jeg planlegger å lage noe som jeg krydrer med koriander og appelsinskall. (sikter på Nøgne Ø sin Wit)

Jeg har også lyst til å lage noe litt anderledes. Er det noen som kan komme med tips om en litt annen vri på oppskrifta?

Jeg planlegger å bruke samme gjær som de gjør på Nøgne Ø.

Ellers så har jeg følgende råvarer: Jeg har vanlig pilsnermalt, marisottermalt, hvetemalt, karamellmalt, sort og sjokolade.
Jeg kan også skaffe god gjær for undergjæring.
 
Jeg er glad i et lite innslag kamilleblomst i tillegg til korianderfrø og appelsinskall. Jeg bruker ca. 1/4-1/2 g/l.
 
mojo skrev:
er ikke wit normalt overgjæret?

Jo, med en spesifisk gjærstamme. Noe som ikke betyr at det ikke kan bli godt med undergjær, det blir bare ganske så annerledes. ;)
 
mojo skrev:
Ramsvatn skrev:
Jeg kan også skaffe god gjær for undergjæring.

er ikke wit normalt overgjæret?

Jeg leste også forbi "undergjæret" i første innlegg, kjenner ikke til undergjærete hveteøl (muligens Mack sitt..), og ville absolutt gått for en witgjær (som Wyeast 3944).
Men, hvis det viktigste er å gjøre (gjære) noe annerledes, er jo å bytte ut gjæra nettopp det.  ;)
 
Jeg fikk ikke brygga denne. Jeg brygga en IPA istedet.

Planen var å hente litt gjær fra Nøgne Ø (wlp400), men de var ferdig med å brygge wit så de hadde kastet resten av gjæren.

Jeg har bestilt gjær fra Petitt og venter med å brygge til den er klar.
 
Tilbake
Topp