Hvor mye CO2 i øl etter sekundærgjæring

Jeg har gjæret en IPA med vossakveik på 40 grader, og så ettergjæret med US05 på 20 grader, foreløpig ned ytterligere 5 poeng. Hvor mye CO2 skal jeg beregne at det er igjen i ølet til flaskingen nå?
 
Jeg ville gått ut fra 20 grader siden den har gjæret videre på den temperaturen og regnet med 0,85 volumer CO2
 
Jeg ville gått ut fra 20 grader siden den har gjæret videre på den temperaturen og regnet med 0,85 volumer CO2
Tenker at jeg definitivt må ta utgangspunkt i at det er mer enn va 40 grader gjæring skal tilsi. Men mener du at 5 sg-poeng vil være nok til å tenke 0,85 volum C02? Ville intuitivt tenkt lavere
 
Jeg må inrømme at jeg gikk for magefølelsen her selv om svaret helt sikkert kan utredes fra:
http://braukaiser.com/wiki/index.php/Accurately_Calculating_Sugar_Additions_for_Carbonation

Tankegangen min var at når man tilsetter karboneringssukker så vil det normalt øke gravity med 2-3 poeng. I og med at du fikk en ytterligere utgjæring med 5 poeng etter du senket til 20 grader så vil de føre såpass mye CO2 produksjon at vørteren var mettet ved 20 grader og dermed 0,85 volumer. Men som sagt bare magefølelsen, jeg har ikke gjort utregningene.
 
Tilbake
Topp