Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Brygget 2 øl i sommer, en Wit og en Pale ale med MYE humle. Det ble kun brukt protafloc i pale alen. Dette ølet ble ikke klart, og er første øl som ikke har blitt klart ved bruk av dette hos meg. Det ble brukt nærmere 300g humle i 20L øl, om dette er av interesse.
Wit'en derimot, den er krystallklar! Det ble ikke brukt noen form for klarning. Har aldri opplevd at øl har blitt så klart uten bruk av protafloc e.l.... Ølet er faktisk like klart som pilsen jeg brygget tidligere i vår, og den ble det både brukt protafloc og lang, kald lagring på! Hva kan det komme av? Appelsinskallet? Korianderen? kamomille?
Om øl blir så klart som Wit'en min uten bruk av protafloc, vet jeg ærlig talt ikke hvorfor jeg bruker det i det hele tatt.
Brygget 2 øl i sommer, en Wit og en Pale ale med MYE humle. Det ble kun brukt protafloc i pale alen. Dette ølet ble ikke klart, og er første øl som ikke har blitt klart ved bruk av dette hos meg. Det ble brukt nærmere 300g humle i 20L øl, om dette er av interesse.
Wit'en derimot, den er krystallklar! Det ble ikke brukt noen form for klarning. Har aldri opplevd at øl har blitt så klart uten bruk av protafloc e.l.... Ølet er faktisk like klart som pilsen jeg brygget tidligere i vår, og den ble det både brukt protafloc og lang, kald lagring på! Hva kan det komme av? Appelsinskallet? Korianderen? kamomille?
Om øl blir så klart som Wit'en min uten bruk av protafloc, vet jeg ærlig talt ikke hvorfor jeg bruker det i det hele tatt.