Om at jeg hadde et øl på gang hvor jeg hadde hatt i ferske (rett fra busken )stikkelsbær i gjæringskaret etter primærgjæringa for å lage surøl. Var i gang med å tappe over på glass for modning da jeg våknet.
Ja, absolutt. Ta utgangspunkt i en belgisk wit. 3-4 kilo frosne stikkelsbær i en humlepose og så rett i spannet etter omstikkkng og et par timer før fating.
I drømen var det helt friske bær, og det fikset sur-kulturen. En på jobb satt igang hele gjæringa på et øl i høst med noen kilo druer fra egen hage. Ser ut til å bli suksess.
Noen som har forsøkt sekundærgjæring ved hjelp av friske bær?
Hei! Jeg har prøvd med vindruer fra egen hage; ca 8 kg vindruer i en vanlig pils til 150 L. Knust de i bøtte med malingspropell på
drillen. Tatt vekk det grøfste av stilker og tilsatt i bryggepanna de siste 5 min. Resultatet blei utrolig bra og friskt. Opplevdes nesten som
en blanding av champagne og pils!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.