India Red Havre Ale

Terje J

Norbrygg-medlem
Er i tenkeboksen for å sette opp en IRA og har lyst til å prøve å få den litt ekstra smooth med bruk av havre. Er usikker på hvor mye Havre jeg skal benytte for å få frem den smoote følelsen og at den fortsatt har humle kicket i seg. Foreløbig oppskrift:

Batch size 23l
OG: 1.065
FG: 1.012-1.015 (avhengig av gjær og meske valg)
IBU: 70
Farge; 30 EBC

87% Pale malt
5% Flaket Havre
5% Special B
3% Cara Amber

60min, Summit ca 25 IBU
15min, Amarillo, Simcoe, Citra, 40 IBU (25g av hver)
0min (+ 30min Whirlpool, 75grader), Amarillo, Citra, 5 IBU (30g av hver)
Tørrhumle (5 dager); Amarillo, Citra, 50g av hver

Spørsmål;
1. Tenker i utgangspunktet US05 men kanske WLP-007 kan være et alternativ? Har ikke prøvd denne før.
2. Usikker på havremengden, finner oppskrifter med opptil 15%...
3. Tar gjerne imot tips på vellykkede (eller ikke fullt så vellykede) havre IPAer
 
Sist redigert:
5% høres ganske safe ut, har brukt det i en Red Ale tidligere,
Mikkeller bruker faktisk så mye som 10% i sine IPA
 
Wlp007 er anbefalt på store øl og skal gi en høy utgjæring, så jeg bør vel meske litt høyere, tenker 66gr og så 70gr før utmesk??
 
Spennende, da jeg vurderer nesten samme selv (red ale med havre). Tenker julebrygg.
 
Tilbake
Topp