Ønsker å lage en klassisk tsjekkisk pilsner med 100% pilsnermalt og kun saaz-humle. Saaz-humlen for 2014 er veldig lav i alfasyre (2,88% ifølge bryggselv.no) så trenger ganske mye av den for å få ønsket IBU. Vurderte å bytte ut med noe annet for å redusere mengden humle i karet, men tenkte at det får bare være. Pilsner Urquell lager fantastisk øl med kun pilsmalt og saaz så da får jeg vel prøve på det samme?
Her er oppskriften:
--------------------------
Bottling Volume: 19,05 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 7,1 EBC
Estimated IBU: 38,2 IBUs
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
4,30 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 100,0 %
130,00 g Saaz [2,88 %] - Boil 60,0 min Hop 3 30,8 IBUs
45,00 g Saaz [2,88 %] - Boil 25,0 min Hop 4 7,4 IBUs
25,00 g Saaz [2,88 %] - Boil 0,0 min Hop 5 0,0 IBUs
2,0 pkg Pilsner Lager (White Labs #WLP800) [35,4 Yeast
Mesker 70 minutter på 67C
Trenger ~400 milliarder celler så må nok steppe opp en starter for første gang, har bare 3 liter kolbe. Det går nok fint håper jeg.
Tenkte å sette denne på gjæring på 10C i 3-4 uker og så på fat i kjøleskapet noen uker før servering.
Det jeg lurer på er:
Her er oppskriften:
--------------------------
Bottling Volume: 19,05 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 7,1 EBC
Estimated IBU: 38,2 IBUs
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
4,30 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 100,0 %
130,00 g Saaz [2,88 %] - Boil 60,0 min Hop 3 30,8 IBUs
45,00 g Saaz [2,88 %] - Boil 25,0 min Hop 4 7,4 IBUs
25,00 g Saaz [2,88 %] - Boil 0,0 min Hop 5 0,0 IBUs
2,0 pkg Pilsner Lager (White Labs #WLP800) [35,4 Yeast
Mesker 70 minutter på 67C
Trenger ~400 milliarder celler så må nok steppe opp en starter for første gang, har bare 3 liter kolbe. Det går nok fint håper jeg.
Tenkte å sette denne på gjæring på 10C i 3-4 uker og så på fat i kjøleskapet noen uker før servering.
Det jeg lurer på er:
- Diacetylrest? Oksygenerer og pitcher nok gjær.
- Mineraltilsetninger i vannet? Pilsnervann er veldig mykt og i følge gahrs tabell skal det tilsettes caso4 og cacl3 mens i boka 'designing great beers' anbefales det å ikke tilsette caso4. kommentarer? Vannet her i norge er i utgangspunktet ganske mykt, holder det å bare tilsette cacl3?
- Humlemengde? Er det for mye Saaz i gryta? Virker det fornuftig?
- Mesking?? Det skal egentlig være trippel dekoksjonsmesk men det gidder jeg rett og slett ikke . Holder det med ett steg på 67C eller skal jeg legge til proteinrest og evt utmesk for å matche denne stilen?