hei
Jeg har prøvd meg på en lager og jeg vil gjerne høre med "ekspertene" om det jeg gjør er i nærheten av noe som kan føre til en brukendes pils.
Jeg brygger 55 liter med en O.G på 1.047, bruker knapt 60 gram rehydrert Saflager W34/70 gjær. Pitchet gjæren kanskje litt høyt (12-13 grader). Lot temperaturen synke til vel 9 grader hvor det har stått 5 dager uten å se noe tegn til aktivitet. Hevet temperaturen til knapt 12 grader og nå har det begynt å skje noe. Tok en S.G. nå og den er på 1.030 etter 2 dager på knapt 12 grader. Tenkte å vente til S.G. Er på ca 1.020 for å heve temperaturen til ca 16 grader for en diacetyl rast. Forventet F.G er ca 1.010-12.
Når dette er nådd, noe jeg regner med vil skje i løpet av diacetyl rasten?!? tenker jeg å senke temperaturen først til ca 9 grader (dette tar vel ca 1 døgn), deretter setter jeg på kjøl (ca 3,5 grader) for cold crashing i 2-3 dager før jeg tapper på fat for kunstig karbonering ved ca 1 bar.
Hørest dette ut som en grei måte å lage en god pilsner på?
Alle innspill tas i mot med takk.
Jeg har prøvd meg på en lager og jeg vil gjerne høre med "ekspertene" om det jeg gjør er i nærheten av noe som kan føre til en brukendes pils.
Jeg brygger 55 liter med en O.G på 1.047, bruker knapt 60 gram rehydrert Saflager W34/70 gjær. Pitchet gjæren kanskje litt høyt (12-13 grader). Lot temperaturen synke til vel 9 grader hvor det har stått 5 dager uten å se noe tegn til aktivitet. Hevet temperaturen til knapt 12 grader og nå har det begynt å skje noe. Tok en S.G. nå og den er på 1.030 etter 2 dager på knapt 12 grader. Tenkte å vente til S.G. Er på ca 1.020 for å heve temperaturen til ca 16 grader for en diacetyl rast. Forventet F.G er ca 1.010-12.
Når dette er nådd, noe jeg regner med vil skje i løpet av diacetyl rasten?!? tenker jeg å senke temperaturen først til ca 9 grader (dette tar vel ca 1 døgn), deretter setter jeg på kjøl (ca 3,5 grader) for cold crashing i 2-3 dager før jeg tapper på fat for kunstig karbonering ved ca 1 bar.
Hørest dette ut som en grei måte å lage en god pilsner på?
Alle innspill tas i mot med takk.