innstilling av MonsterMill

Putre

Norbrygg-medlem
Har en monstermill2 V2.0 som jeg skal bruke sammen med en BeerBrew30. Fått forståelsen av at denne skal innstilles et sted mellom 1.3 og 1.5mm for knusing av malt til BB30. Er det noen som har testet hva som er den beste innstillingen for BeerBrew?
Eller er det bare å sette den på 1.4mm og smile og være glad?
 
har kört mm2 till bb30. Körde då på mellan 1,2-1,5, vilket funkar ok. Men det jag absolut önskar anbefalla är att blötkverna malten  aka. malt conditioning eller wet milling. spraya malten med 2-3% vatten utifrån mängd malt, och låt stå några minuter, sen är det bara att ladda hoppern med den uppmjukade malten. Detta resulterar i stora intakta skal vilket underlätter recirk av mash och sparing väldigt!

började med conditioning själv för 10 brygg sedan, kommer alltid göra det mtk de stora fördelarna. Ulempe: lite mer maltrester på valserna, men det tar du bort genom att krossa några hävar med torr malt och en stålborste =). Den lilla mängden vatten du tillsätter malten har inte haft någon synlig effekt på min mm2 ifht rust eller på något sätt ovälkommet slitage.

läs mer på: http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Malt_Conditioning
 
Tilbake
Topp