Irish Moss fra andre produker

Googla litt rundt på Irish Moss her for en stund tilbake og leste at det var Carrogen fra denne som brukes.
Carrogen har e-nummer E412, og brukes i alt mulig. I og med det er en slags stivelse så sjekka jeg de posene man heller i, når man lager syltetøy.

Her i går testa jeg Jam frysepulver som klarningsmiddel. Det inneholder Sukker, E410, E412, E407 og trikalsium*FOSFAT(*edited)
http://en.wikipedia.org/wiki/E410
http://en.wikipedia.org/wiki/E412
http://en.wikipedia.org/wiki/E407
http://en.wikipedia.org/wiki/Tricalcium_phosphate

Jeg aner ikke om det funka, men man får i allefall tak i det på Rimi om det er krise.
 
Jeg brukte 1ts på 10l, da jeg regner med den er mindre potent enn ren E412.
Da selger jeg den dyrt til partyturister i små glass :)
 
Karragenan, E407 (ikke 412, ref. linkene du gav), er vanlig i mange produkter som stabilisator, i tillegg til johannesbrødkjernemel (E410), guarkjernemel (E412), pektin (E440), gelatin (E441) og mange andre. Hvor god disse er til å fjerne proteiner kommer helt an på evnen de har til å kompleksere med proteinene. Dette kan jeg ikke svare på, men det du har gjort funker helt sikker utmerket. Btw, er det sulfat eller fosfat? Du skriver at det inneholder trikalsiumsulfat, men linker til trikalsiumfosfat, uten at det har stor betydning da begge er rimelig ufarlig å konsumere.

Tommel opp for kreativitet  :ilike:
 
Utfordringer kan jo oppstå hvis geléen som oppstår har mindre massetetthet enn ølet den ligger i.
 
Noe som er en reell fare ja, siden enkelte av disse produktene er brukt til å stabilisere emulsjoner. Dvs. hindre ting å falle til bunns  :bank2:
 
RasmusTK skrev:
Karragenan, E407 (ikke 412, ref. linkene du gav), er vanlig i mange produkter som stabilisator, i tillegg til johannesbrødkjernemel (E410), guarkjernemel (E412), pektin (E440), gelatin (E441) og mange andre. Hvor god disse er til å fjerne proteiner kommer helt an på evnen de har til å kompleksere med proteinene. Dette kan jeg ikke svare på, men det du har gjort funker helt sikker utmerket. Btw, er det sulfat eller fosfat? Du skriver at det inneholder trikalsiumsulfat, men linker til trikalsiumfosfat, uten at det har stor betydning da begge er rimelig ufarlig å konsumere.

Tommel opp for kreativitet  :ilike:

fosfat. krevende å holde tunga rett i munnen med hele FEM ingredienser  ;D
 
Tilbake
Topp