Signal
Norbrygg-medlem
Jeg forstår ikke hvordan det er mulig å bli så vimsete.
Brygger mitt andre skikkelige ekstraktbrygg, som skal (skulle) bli en forbedring av første runde. Spesialmalten er varmet til 75 grader, i for grovmasket vaskepose, så da måtte det filtreres. Har sil til saftkoking, men fant ikke sila, bare holderen. Da imroviserer vi med et klede, men det var nok litt vel finmasket. Tett flere ganger. Hjelper litt å røre.
Endelig ferdig og har oppi tre bokser med maltekstrakt (4,5 kg) og kjører induksjonstoppen på boost (2500w). Merker etter en stund rart skum på toppen og kjenner litt brent lukt... Glemte å røre! Svidd i kjelen, nå er jeg forbanna på meg selv. Klønete!
Litt debatt med meg selv (og kona) før jeg bestemmer meg for at dette bare får gå sin gang. Humle er målt opp i poser og kjelen er fylt.
Blir dette brent øl, eller spiser gjæra opp det meste? Smakte på blandinga etter at jeg merket det, og det var ikke veldig fremtredende brentsmak.
Brygger mitt andre skikkelige ekstraktbrygg, som skal (skulle) bli en forbedring av første runde. Spesialmalten er varmet til 75 grader, i for grovmasket vaskepose, så da måtte det filtreres. Har sil til saftkoking, men fant ikke sila, bare holderen. Da imroviserer vi med et klede, men det var nok litt vel finmasket. Tett flere ganger. Hjelper litt å røre.
Endelig ferdig og har oppi tre bokser med maltekstrakt (4,5 kg) og kjører induksjonstoppen på boost (2500w). Merker etter en stund rart skum på toppen og kjenner litt brent lukt... Glemte å røre! Svidd i kjelen, nå er jeg forbanna på meg selv. Klønete!
Litt debatt med meg selv (og kona) før jeg bestemmer meg for at dette bare får gå sin gang. Humle er målt opp i poser og kjelen er fylt.
Blir dette brent øl, eller spiser gjæra opp det meste? Smakte på blandinga etter at jeg merket det, og det var ikke veldig fremtredende brentsmak.