1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 08 TJ3 - Juleøll - Oddvar Demmo

En tråd i 'Tradisjonelt norsk juleøl' startet av Webmaster, 13 Nov 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Juleøll
    Øltype: Juleøl
    Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
    OG: 1066
    FG: 1016
    Farve (beregnet): 24,93 EBC
    Beregnet bitter:  26,7 IBU
    Vørtermengde:    68  l
    Sluttvolum:      46  l

    Malt & sukker
    5100 gram 39,8 % Muntons pils
    7000 gram 54,7 % Muntons munchener
    700 gram  5,5 % crystall

    Vann
    35 l til innmesking
    35 l til skylling

    Meskeskjema
    50 min 65 °C
    25 min 66 °C
    20 min 67 °C
    25 min 69 °C
    Kommentar til mesking: Økning fra 65 grader til 70 i løpet av 2 timer

    Humle
    64 gram perle Pellet 7,5 %-alfa 90 min
    30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa  2 min
    30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa  0 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast WYeast 2206 Bavarian Lager Flytende 125 ml
    Kommentar til gjær: 1 pk. med forkultur

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring  30 dager ved 10 °C
    Modning/sekundærgjæring 30 dager ved 10 °C
    Lagring                90 dager ved 10 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 19.05.2008
    Tappedato: 20.10.2008
     

Del denne siden