JK 08 TJ3 - Juleøll - Oddvar Demmo

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Juleøll
Øltype: Juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1066
FG: 1016
Farve (beregnet): 24,93 EBC
Beregnet bitter:  26,7 IBU
Vørtermengde:    68  l
Sluttvolum:      46  l

Malt & sukker
5100 gram 39,8 % Muntons pils
7000 gram 54,7 % Muntons munchener
700 gram  5,5 % crystall

Vann
35 l til innmesking
35 l til skylling

Meskeskjema
50 min 65 °C
25 min 66 °C
20 min 67 °C
25 min 69 °C
Kommentar til mesking: Økning fra 65 grader til 70 i løpet av 2 timer

Humle
64 gram perle Pellet 7,5 %-alfa 90 min
30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa  2 min
30 gram spalt Pellet 5,3 %-alfa  0 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast WYeast 2206 Bavarian Lager Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: 1 pk. med forkultur

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring  30 dager ved 10 °C
Modning/sekundærgjæring 30 dager ved 10 °C
Lagring                90 dager ved 10 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 19.05.2008
Tappedato: 20.10.2008
 
Tilbake
Topp