Heisann.
Kona vil at jeg skal lage et øl til henne som hun kanskje kan drikke. Hun liker overhodet ikke bittert øl, og foreslo at jeg kunne prøve å lage en jordbærwit. Selv betviler jeg litt hvor godt det blir, men prøver en 10L batch for å se. Satser på ca 8IBU.
Det jeg lurer mest på er, hva kan jeg forvente av styggedom i importerte jordbær? de har jo god aroma men smaker lite. Og så er de enten fulle av villgjær, eller sprøytemidler som har tatt knekken på disse og vil ta knekken på ølgjæra?. Burde jeg vaske grundig og pasteurisere på 60-80 grader i 30min?
Noen som har prøvd og kan fortelle meg hva jeg kan forvente?
Kona vil at jeg skal lage et øl til henne som hun kanskje kan drikke. Hun liker overhodet ikke bittert øl, og foreslo at jeg kunne prøve å lage en jordbærwit. Selv betviler jeg litt hvor godt det blir, men prøver en 10L batch for å se. Satser på ca 8IBU.
Det jeg lurer mest på er, hva kan jeg forvente av styggedom i importerte jordbær? de har jo god aroma men smaker lite. Og så er de enten fulle av villgjær, eller sprøytemidler som har tatt knekken på disse og vil ta knekken på ølgjæra?. Burde jeg vaske grundig og pasteurisere på 60-80 grader i 30min?
Noen som har prøvd og kan fortelle meg hva jeg kan forvente?