Juleale på ekstrakt

Har forsøkt meg på å gjøre om vinneroppskriften for spesial juleøl 2007 -  "Nissens julebokk" av Anders Fagerhaug til ekstraktbrygg:
Orginaloppskriften er her http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,590.0.html Dette blir da min andre batch  :namnam:

Dersom jeg bytter ut basismalt med følgende:
Malt:
4000,00 g  Amber maltekstrakt fra Weyermann 92,6%
500,00   g  Caramunich Malt (110,3 EBC)Grain  4,6%
620,00    g  Roasted Barley (591,0 EBC)Grain  2,8%
Humle:
20 g Goldings, East Kent 5,70% 60 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5% 15 min kok
17,50 g Goldings, East Kent 5%  2 min kok
Gjær:
2 pk Irish Ale (Wyeast labs #1084 )

Vil gi 20 liter ferdig brygg på ca 6%
Est OG: 1062
Est SG: 1016

Høres dette fornuftig ut?
Eller bør jeg bruke en annen ekstrakt, humle eller Gjær?
 
Vil ikke lys maltekstrakt vere nermere pale malt enn amber?
Tror det blir alt for mye spesialmalt (vanvittig mengde med roasted barley)

Bytt heller ut pale med light ekstrakt og bruk resten etter oppskrift

EKG er forreste en stor favoritt hos meg :yes:
 
Har laget porter på amber ekstrakt en gang i tiden. Det var stas det, men da ville jeg nok muligens droppet alt annet snacks, bortsett fra en liten neve roasted barley kanskje. Spørs om den blir lik det du prøver på da. Hvis du allerede har ekstrakten mener jeg. Hvis ikke, følg rådet over:)
 
jan ivar skrev:
Vil ikke lys maltekstrakt vere nermere pale malt enn amber?
Tror det blir alt for mye spesialmalt (vanvittig mengde med roasted barley)

Bytt heller ut pale med light ekstrakt og bruk resten etter oppskrift

EKG er forreste en stor favoritt hos meg :yes:

Hehe
så at oppskriften var litt gal. Rettet nå og justert
Men jeg bør da bytte ut amber med light malt ekstrakt da.

Hvordan fungerer dme maltekstrakt?  Tenker da på hvordan jeg gjør det iforbindelse med koking osv. på samme måte som lme? med unntak av klumper kanskje..
 
Kommer jo helt ann på om du skal prøve å lage samme ølet eller bare er inspirert av det...
Har du promash beersmith brewtarget eller annen bryggesoftware? :yes:

DME git litt høyere utbytte per kg enn LME så det er nok best å legge inn i en kalkulator for å beregne rett mengde :biersmile:
DME klumper fort så du må vere mye mer nøye med å få løst det opp
 
Hei
Jan Ivar
      Jeg kjøpte Beersmith 2 igår kveld, men har enda igjen å sette meg inn i den. Ser at det er mange på forumet her som liker det programmet.
      Kostet ikke mer en 155kr så da tenkte jeg det var ok å prøve.
 
Beersmith er knallprogram. Det tar ikke lange tiden å sette seg inn i det for å kunne behandle de enkleste operasjonene.
Det finnes også ett par tutorial videoer som kan hjelpe deg. :)

Sett opp oppskriften i beersmith og legg ut her i tråden igjen, så kan vi se bl.a. hvilken EBC du får :)
 
Aleksander_B skrev:
Beersmith er knallprogram. Det tar ikke lange tiden å sette seg inn i det for å kunne behandle de enkleste operasjonene.
Det finnes også ett par tutorial videoer som kan hjelpe deg. :)

Sett opp oppskriften i Beersmith og legg ut her i tråden igjen, så kan vi se bl.a. hvilken EBC du får :)

Her kommer utskrift fra Beersmith ( så at kanskje fargen blir litt vel mørk ? )  nyttig med bilde slik at man kan se ca hvordan fargen blir :)

Amt        Name                    Type                    #    %/IBU
4000,00  g Munich Amber (25,0 EBC) Extract                  3    78,1 %
500,00  g Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain                2    9,8 %
620,00 g Roasted Barley (591,0 EBC) Grain                    1    12,1 %
20,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop    4    10,6 IBUs
17,50 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop    5    4,6 IBUs
17,50 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop      6    1,9 IBUs
2,0 pkg Irish Ale (Wyeast Labs #1084) [124,21 ml] Yeast 7

Est Original Gravity: 1,079 
Est Final Gravity: 1,020 
Estimated Alcohol by Vol: 7,8 % 
Bitterness: 17,1 IBUs 
Est Color: 74,1 EBC
Calories: 427,1 kcal/l
 
Tilbake
Topp