Juleøl oppskrift

Hei alle.
Som meget fersk amatørbrygger ønsker jeg å lage juleøl nå.
Fant en base på BEERcalc for en Sweet Stout, og endret litt på denne mot hva jeg tror kan bli
en god, krydret øl, hva tror forumet?

Er veldig usikker på om noe slik blir drikkenes,evt om sammensettningen av humler blir bra.
Hvilken type gjær bør brukes? Har googlet litt og tror valget av WLP004 kan gå.

Volume: 25 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1065
BG: 1054
FG:
Alcohol: 6.8 % by vol.
Colour: 134 EBC (Black)
Bitterness: 19 IBU
BU/GU: 0.29
Fermentables
Pale Malt 7 EBC7EBC4000g
Flaked Oats4EBC700g
Chocolate Malt800EBC500g
Black Malt 1200 EBC1220EBC200g
Roasted Barley1100EBC500g
Cara Aroma 350 EBC350EBC500g
Kandis (dark)500EBC250g
Demerera Sugar80EBC250g
Mash schedule: 68 degrees for 60 minutes, 72 degrees for 30 minutes. 78 - 15min

Hops
Saaz 2.8%alpha30g60minutes
East Kent Golding 5.9%alpha30g15minutes
Citra 11%alpha20g5minutes
Fermentation
Yeast: WLP004 Irish Ale
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 12 degrees C for 30 days.

Comments:

nellik spiker 2 stk 15min ?

appelsinskall fersk 15min ?

kaffe espresso 1 kopp 15min ?

1tbl portafloc 15min
 
Om du melder deg inn i Norbrygg, får du tilgang til medlemsseksjonen her på forumet som både har artikler om brygging av stout (inkl. sweet stout) og old ale (som kanskje er en enda bedre base for et krydret juleøl). Ellers er rådet til @Bernts gull. Søk etter oppskrifter her, som ofte har kommentarer fra folk som faktisk har prøvd å brygge dem.
 
Tilbake
Topp