All Black IPA

Yo!

Jeg er sikkert rusten, men har laget meg en "comeback" øl, som står i gjæringskaret og freser for tiden.

Kanskje litt sent å be om innspill på oppskrift, men what the hell, kan ikke være så fælt tenkter jeg.

Here it goes.


Brew Method: All Grain
Style Name: Specialty IPA: Black IPA
Boil Time: 60 min
Batch Size: 23 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28.4 liters
Boil Gravity: 1.043
Efficiency: 62% (brew house)

STATS:

Original Gravity: 1.053
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 5.42%
IBU (tinseth): 134.8
SRM (morey): 18.86


FERMENTABLES:

2.6 kg - German - Pilsner (41.3%)
2.6 kg - American - Pale 2-Row (41.3%)
0.15 kg - German - Carafa I (1.6%)
0.15 kg - German - Carafa III (1.6%)
0.2 kg - American - Caramel / Crystal 40L (3.2%)
0.2 kg - American - Caramel / Crystal 30L (3.2%)
0.5 kg - German - Wheat Malt (7.9%)

HOPS:

35 g - Pacific Gem, Type: Pellet, AA: 15.8, Use: Boil for 60 min, IBU: 65.24
35 g - Pacific Gem, Type: Pellet, AA: 15.8, Use: Boil for 30 min, IBU: 50.14
25 g - Kohatu, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 30 min, IBU: 15.41
25 g - Kohatu, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Boil for 5 min, IBU: 4
50 g - Kohatu, Type: Pellet, AA: 6.8, Use: Dry Hop for 3 days

MASH GUIDELINES:

1) Temperature, Temp: 64 C, Time: 50 min,
2) Temperature, Temp: 78 C, Time: 10 min, Mash out

Starting Mash Thickness: 4 L/kg


OTHER INGREDIENTS:

1 each - Whirlfloc, Time: 5 min, Type: Fining, Use: Boil

YEAST:

White Labs - California Ale Yeast WLP001
Starter: Yes
Form: Liquid

Er ett temabrygg i forbindelse med at New Zealand vant Rugby WC, så den er mørk pga kallenavnet deres (All Black) og brygget med NZ humle. Så er litt gimmick og litt gøy.
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Jeg syntes den ser litt lys ut for en Black IPA
Sleng i litt mer mørk malt,
kanskje litt sjokkolademalt

OG, kanskje også litt lav


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg kan ikke slenge i noe som helst, den er allerede i karet ;)

Men ja, jeg har tenkt tanken, og skal forsvare meg så godt jeg kan på de punktene du nevner.

1: Ja, den er gjerne litt lys, men tar det litt med ro og ser hvordan det der går. Vørteren var i allefall mørk nok, og lå ganske tett opptil Voodo, som var koseølet mitt når jeg brygga. Vil ikke ha for mye svartmalt i, da jeg vil ha mest mulig "ren" smak.

2: Jeg har kjøpt BB30 nylig og var rett og slett for feig til å dra på med mer malt første gangen jeg prøvde den.

Takk for tilbakemelding dog! :)
 
Tok en SG test og tilsatte tørrhumle nå. Den er definitivt brun, ikke svart :) SG på 1,020 allerede da, så gjæren jobber i allefall for pengene!
 

Lars Grepstad

Norbrygg-medlem
Dette går sikkert bra.. Ikke så opptatt av typeriktighet da. Blanda en i kveld. En veldig (litt for) tørr IPA, med en slump Imperial Stout. Det skulle veldig lite Imp til før den dempa humlen fra IPA'en og runda smaken. Humlen din har jeg aldri brukt. Og den ser lys ut, ja, men tror dette kan bli godt.
Uansett, gi f... i type, bare lag godt øl!
 

Finn Berger

Moderator
Du kan lage te av svart malt, og tilsette nå. Det er ikke noe problem, det:).

Malt og vann 1 til 4, 72 grader (ikke så farlig). 10 min.
 
Topp