Hei,
Har brygget en batch porter med jordbær og en batch med porter med bringebær.
Tilsatte bæra etter stormgjæring, men har helt glemt å måle noen gravity underveis.
Når jeg nå måler FG tenkte jeg å justere for sukkeret i bærene.
Men hvor mye sukker i bær, og hvor mye påvirker det gravity? Noen med mer erfaring med meg som har noen tips?
Har funnet denne lenken som viser sukkermengden i bær, http://www.klikk.no/foreldre/mat/article557076.ece
Jordbær 5g pr 100g
Bringebær 4,4g pr 100g
Tilsatte henholdsvis 1100g bringebær og 3300g jordbær.
Har brygget en batch porter med jordbær og en batch med porter med bringebær.
Tilsatte bæra etter stormgjæring, men har helt glemt å måle noen gravity underveis.
Når jeg nå måler FG tenkte jeg å justere for sukkeret i bærene.
Men hvor mye sukker i bær, og hvor mye påvirker det gravity? Noen med mer erfaring med meg som har noen tips?
Har funnet denne lenken som viser sukkermengden i bær, http://www.klikk.no/foreldre/mat/article557076.ece
Jordbær 5g pr 100g
Bringebær 4,4g pr 100g
Tilsatte henholdsvis 1100g bringebær og 3300g jordbær.