Kaffe i ølsett

Satt et ølsett Muntons Premium, Scottish Style Heavy Ale, mens eg venter på kurset til Vestbrygg
Har trekt kaffe i kjøleskapet i 3 dager og hatt dette i ølet rett før flasking, var vel 1 kopp kaffe på 4 l øl.
Flasket i kveld, smaker og lukter som kaffe, mulig det var litt mye kaffe smak er nesten som å ta en kald kopp med kaffe, er litt spent på hvordan dette smaker om 14 dager
Har også prøvd 2 l øl med rosiner, men har ikke smakt dette enda, tror eg får vente 14 dager
 
Hvordan dessinfiserte du kaffen før flasking? Regner med det hadde vært enklere å gjøre tilsettingen før koking?
 
Har selv brukt kaffe ved flasking. Desinfiserte ikke noe da. Traktet og hadde i botteling bucket. Ingen problemer med det.
 
Kokte vann og hadde vann og ekspressomalt kaffe i kjøleskap
Vet ikke temp på vannet men ca 50 grader, kansje hvem vet
ca 100 gram kaffe, type Friele India Malbalar
Tror det ble for mye kaffe, kansje det endrer seg litt etter 14 dager
 
Var ikke helt lett å få blandet kaffen gjevnt ut i ølet, er litt varierende kaffe mengde i flaskene.
Kansje like greit å ha i alt før en tilsetter gjær, da er det lettere å få alt blandet
 
Tilbake
Topp