Hei,
har laget en blonde ale som ble tørrhumlet med pellets. En del av humlen kom over i karet jeg tappet fra, og deretter videre på noen av flaskene. Jeg har åpnet to av disse flaskene med humlerester i (som var de siste som ble tappet), og begge har bruset over. Da tenkte jeg umiddelbart "infeksjon!", og åpnet en av flaskene som var tappet uten humlerester. Denne ble sågar åpnet romtemperert, men bruset ikke over.
Da er mitt spørsmål: Er humlerester i flaskene en mulig årsak til at øl bruser over når de åpnes?
har laget en blonde ale som ble tørrhumlet med pellets. En del av humlen kom over i karet jeg tappet fra, og deretter videre på noen av flaskene. Jeg har åpnet to av disse flaskene med humlerester i (som var de siste som ble tappet), og begge har bruset over. Da tenkte jeg umiddelbart "infeksjon!", og åpnet en av flaskene som var tappet uten humlerester. Denne ble sågar åpnet romtemperert, men bruset ikke over.
Da er mitt spørsmål: Er humlerester i flaskene en mulig årsak til at øl bruser over når de åpnes?