då kommer enda ett nybegynnerspørsmål her, beklager på forhånd.
i helgen så åpnet jeg mitt "brygger rom" som jeg satt i stand i kjelleren. tenkte begynne med noe enkelt og starter då med en sider.
Jeg har kjøpt mangrove Jack recipe #9, hylleblomst og lime.
Ting gikk greit igår, fant ut av jeg manglet litt utstyr men fikk "lånt" litt fra kjøkkenet oppe, så det gikk fint.
Når har det begynt å boble i gjærlåsen ( cirka 12h etter jeg stengte lokket på gjæringskaret) og jeg forsøker planlegge flasking.
hvordan "bør" jeg karboner dette når det skall på flaske, er det noen som kan beskrive prosessen?
hva må jeg kjøpe inn før noe, trenger jeg mer gjær, sukker?
skall flaske med en vanlig enkel flaskefyller koblet rett på kranen.
Er prosessen den samme når man flasker øl rett fra gjæringskar?
i helgen så åpnet jeg mitt "brygger rom" som jeg satt i stand i kjelleren. tenkte begynne med noe enkelt og starter då med en sider.
Jeg har kjøpt mangrove Jack recipe #9, hylleblomst og lime.
Ting gikk greit igår, fant ut av jeg manglet litt utstyr men fikk "lånt" litt fra kjøkkenet oppe, så det gikk fint.
Når har det begynt å boble i gjærlåsen ( cirka 12h etter jeg stengte lokket på gjæringskaret) og jeg forsøker planlegge flasking.
hvordan "bør" jeg karboner dette når det skall på flaske, er det noen som kan beskrive prosessen?
hva må jeg kjøpe inn før noe, trenger jeg mer gjær, sukker?
skall flaske med en vanlig enkel flaskefyller koblet rett på kranen.
Er prosessen den samme når man flasker øl rett fra gjæringskar?