Finn Berger
Moderator
Ett steg holder i lange baner. Bruk energien på å treffe riktig ph (helst mellom 5,2 og 5,5 målt ved romtemperatur) i tillegg til riktig temperatur. Og på å treffe riktig gjæringstemperatur. (Pitch litt lavt, og la så gjæringen foregå på 17 grader. Du kan la den stige litt mot slutten.)
Du kan påvirke gjærbarhet, munnfølelse, skumdannelse/-holdbarhet og utbytte noe gjennom å drive med flere steg, og om du bruker mye umaltet materiale kan det være nødvendig med et lavt steg - men kjør hveteølet ditt på 66 uten å bekymre deg for hva du eventuelt misser. Det er ikke det som avgjør om du får et godt hveteøl.
Du kan påvirke gjærbarhet, munnfølelse, skumdannelse/-holdbarhet og utbytte noe gjennom å drive med flere steg, og om du bruker mye umaltet materiale kan det være nødvendig med et lavt steg - men kjør hveteølet ditt på 66 uten å bekymre deg for hva du eventuelt misser. Det er ikke det som avgjør om du får et godt hveteøl.