Finn Berger
Moderator
Takk for oppklaringen det. Gjæringen har jeg god kontroll på. Men hvor lavt pitcher du? 15 grader?
Har dårlig med muligheter for å justere ph. Har kun utstyr for å måle den med
Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
Akkurat hvor lavt tror jeg ikke er så farlig. Den jeg har gående nå, starta jeg på 14 grader, og den har oppført seg eksemplarisk. Steig i løpet av et døgn eller så til 16, og ble nok liggende litt i underkant av 17 under hovedgjæringen - uten at det bekymrer meg veldig. Nå står den og jobber med de siste rester av sukker (håper jeg) på 20 grader.
Bestill ei flaske fosforsyre fra Vestbrygg. Da har du lenge! Og så bør du ha gips (kalsiumsulfat) og veisalt (kalsiumklord - men skrap den ikke av veien
Hvis det er det første hveteølet ditt, så vær forberedt på at gjæren er ganske ekspansiv! Og at det kommer til å lukte av pølen. En blow off-tube er en ide hvis du ikke har veldig godt med rom i bøtta.
Sist redigert: