Lavkarbo Kölsch

BJCP: A clean, crisp, delicately-balanced beer usually with a very subtle fruit and hop character. Subdued maltiness throughout leads into a pleasantly well-attenuated and refreshing finish.

Alt dette gir en generøs dose BE-134 som gjæres i nedre del av spekteret. Er bare å tørre å prøve det Finn. :)
 
Nei, det blir vanskelig å kalle det hypotetiske ølet ditt en kølsch, synes jeg.
Hvorfor ikke?

Jeg har aldri sett noen oversikt over hvilke bryggerier som bruker hvilken gjær, men det kan godt hende den finnes. Mulig Frühs er wlp029? (Veldig usikker på det.)
Jeg vet heller ikke.

Hypotetisk igjen. Selv om sjansen er mindre enn 0%. Om et nystartet Kölsch bryggeri i Köln bruker Nottingham, fordi de mener det er best egnet av tilgjengelige tørrgjær.
Er det da en Kölsch?

Så vidt jeg kan se er det ikke krav til opprinnelse av gjær. Den skal bare være overgjæret.
 
Tilbake
Topp