Gjæra lager helt sinnsykt mye Co2, så det vil nok gå helt fint.Går rundt å drømmer om et konisk gjæringskar. Og har funnet meg et SS Brewtech som jeg sikler på. Tenker på http://scandinavianbrew.no/shop/product/chronical-fermenter-53-liter?tm= det vil si 53 liters gjæringskar. Er det et problem med "for stort" gjæringskar? Jeg brygger på en Breumeister 50L og har akkurat fått meg et kort maltrør, da jeg ønsker å øke hyppigheten på bryggingen men ikke nødvendigvis drikkingen. Er det greit å gjære en 25 liters batch i dette karet som rommer 53 liter?
Faller vel litt på sin egen urimelighetKvifor det?
Kravstor dame du har gått i kompaniskap med! Det er da grenser for hva man kan få til med en magnetrører og litt vørter? Jeg gjorde noe liknende, uten på noen måte å oppnå på langt nær så spektakulære effekter som du gjorde.
3 liter er maks, ja - og sjøl da er det rein hasard å ikke bruke noen dråper defoamer. Jeg brygger sjelden mer enn 25 liter i karet, og da sparer jeg en fjerdedel eller så, så har jeg til neste runde. Jeg satte nettopp et brygg med gjær fra en starter som brukte en slik starterrest som var 3 måneder gammel. Og det ser veldig bra ut.
@Odland : Nei, jeg ville ikke ventet like rask start som med gjær fra en starter; det sier nesten seg sjøl - uten at det i seg sjøl er så alarmerende, så lenge det ikke går veldig treigt. Det med utgjæringa er jo viktigere - og jeg har aldri gjort noen eksperimenter med dette, så det får jeg ta ditt ord for. Hvilket det vel er god grunn til å gjøre. (Jeg har respekt for fagfolk.)
Det brygget jeg refererte til ovenfor er en split batch Rallar. Halvparten (=17,5 liter) gjæres med gjæren fra starter som jeg refererer til (WLP013), den andre med wyeast1318, og den helte jeg bare rett oppi direkte fra aktivatorpakka. Begge startet omtrent samtidig, og viser tilsynelatende samme iver i tjenesten nå.
Mulig jeg har misforstått, men har det noe å si at det var brunt sukker, og at der ikke gjærer like godt ut?? FG var 1.009 så det burde for øvrig ikke være så mye sukkersmak igjen.Hvorfor skulle den bli så søt? Gjæren spiser jo sukkeret. Hvor lang tid tok den å kjøle ned til pitchetemperatur etter kok?
Ok, det med sukkeret er greit nok.Brunt sukker er også sukker
Ok, det med sukkeret er greit nok.
Hva med all humlen? 100 g Cascade de siste minuttene burde være mer merkbart aromamessig...
Det høres bra ut. Hvis det hadde gått veldig sakte, så ville de sene humletilsetningene kanskje fungert mest som bitterhumle, men jeg tror ikke det har skjedd her.Nedkjøling tok 30 min til 18 grader. Spiller dette inn på mer enn risiko for bakteriespredning?
Karboneringen er fin.Litt gjetting etc; dårlig karbonert? Kvalitet på malt og humle? Oppskriften er jo helt ok, så da må det være noe med prosessen.