Karbonering av øl på fat

Har 4 ølfat med amber ale, pale ale, wit og kneipa. Har nå hatt trykk på 1 bar i 8 dager, alle er litt tam på kullsyre enda. Ølet var rundt 22 grader da de ble fylt. Bør jeg ha høyere trykk p.g.a. temperaturen da det ble satt? Det har vært rundt 8-9 grader hvor de står nå.
 
Det finnes kalkulatorer for slikt, feks i brewfather. Ei uke på 1 bar gir ca 2,2 CO2-vol, som er i nedre området, men innenfor. Øk til 1.2 bar ca for 2.5-2.6co2-vol dersom du vil ha mer sprudel. Alt er en smakssak. Enig i at witen bør ha mer.
 
Tommelfingerregelen er 1 bar på 4 grader, altså vanlig kjøleskapspemeratur. Noen ølstiler krever litt mer, andre litt mindre.
 
Takker for svar. Er fersk med fatøl enda. Tredje gangen etter innkjøp.
Har satt de i kjøleskap nå slik at de får en kaldere temp. Satt opp trykket til 1.5 bar. Lar det stå på det til tirsdag og se om det gir resultat og deretter sette det ned til 1 etterpå.
Blir det mye skum av å øke til 1.5 bar i to dager?
 
Takker for svar. Er fersk med fatøl enda. Tredje gangen etter innkjøp.
Har satt de i kjøleskap nå slik at de får en kaldere temp. Satt opp trykket til 1.5 bar. Lar det stå på det til tirsdag og se om det gir resultat og deretter sette det ned til 1 etterpå.
Blir det mye skum av å øke til 1.5 bar i to dager?
Det går nok bra. Lurt å skru stenge regulatoren etter perioden med 1,5 bar – og så slippe ut overtrykket. Deretter setter du 1 bar (eller litt mer) som serveringstrykk.
 
Takker for svar. Er fersk med fatøl enda. Tredje gangen etter innkjøp.
Har satt de i kjøleskap nå slik at de får en kaldere temp. Satt opp trykket til 1.5 bar. Lar det stå på det til tirsdag og se om det gir resultat og deretter sette det ned til 1 etterpå.
Blir det mye skum av å øke til 1.5 bar i to dager?

Der vil nok gi en del skum på 1,5 bar og 8 grader ja hvis du ikke har lange tynne slanger
Jeg pleier å la den stå på underkant av 1 bar, 8 C og ca. 1 1/5 m 3/16 slange
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp