Karbonering går sakte

Hei

Brygga et billig ølsett for 4-5 uker siden nå. (Brewmart dansk pilsner)

Det ble stående å gjære rundt 3 uker før det ble flasket, vi gjorde som normalt og karbonertte med sukkerbiter tilsvarende ca 6g per lter.

Øllet har omtrent ikke kullsyre. Ved tidligere brygg (St-Peters IPA, Gerodie lager, og Captains Ipa) har karboneringen startet med en gang og plastflaskene har vært knallharde fra første stund.

Men på Det danske pilsner settet vi snakker om er omtrent helt flatt, med samme sukkermengde. Øllet er krystallklart og det ligger ingen ting i bunnen på flaskene.

Nå har dette stått på flaske i en og en halv- to uker og er fremdeles like flatt som det var etter en uke. Tar det så lang tid? Det har stått nå hele tiden i 20++ grader nå
 
Det skal etter planen bli 6%. Fulgte tabellen på boksen for tilstetning av sukker/spraymalt.

Er 6% så sterkt at det skal gå utover karboneringen
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp