Vi har hatt tre varianter av cider stående siden oktober, og nå tenkte vi å flaske. I den forbindelse kan vi godt tenke oss å ettersøte hvertfall deler av cideren, og det er da minst tre måter å gjøre det på:
- Bruke et eller annet gjærdrepingsmiddel, deretter ettersøte med sukker, eplejuice eller lignende. Karboneres på fat
- Ettersøte med et søtningsmiddel som ikke er forgjærbart.
- Drepe gjæren, ettersøte og flaske, servere flat.
Noen som har noen erfaringer her? I utgangspunktet er jeg skeptisk til kunstige søtningsstoffer som ikke er forgjørbare.
Jeg lurer også på hva slags gjærstoppemidler som finnes, og om noen har noe å anbefale eller andre erfaringer å dele.
- Bruke et eller annet gjærdrepingsmiddel, deretter ettersøte med sukker, eplejuice eller lignende. Karboneres på fat
- Ettersøte med et søtningsmiddel som ikke er forgjærbart.
- Drepe gjæren, ettersøte og flaske, servere flat.
Noen som har noen erfaringer her? I utgangspunktet er jeg skeptisk til kunstige søtningsstoffer som ikke er forgjørbare.
Jeg lurer også på hva slags gjærstoppemidler som finnes, og om noen har noe å anbefale eller andre erfaringer å dele.