Jeg skal karbonere på corneliusfat for første gang.
Jeg har tenkt å forsøke ordinær karbonering med sukker første gangen, da jeg føler meg tryggest på dette.
MEN jeg har forstått at jeg kan sette trykk på fatene med CO2-beholderen, for å karbonere på dette viset.
Har sjekket noen kalkulatorer, og har ikke umiddelbart fått helt forståelsen av hvordan jeg skal tyde disse.
Jeg vet at jeg vil få med bunnfallet etter karbonering med sukker, men hører andre som gjør det samme (og har smakt ølet) og det later jo til å fungere mer enn bra nok i utgangspunktet.
Om jeg tåler litt av dette bunnfallet, er det da OK å karbonere med lik mengde sukker som jeg gjør på flasker, eller bør jeg redusere noe? Fatene kommer generelt ikke til å stå med trykk på fra CO2-flasken, da jeg har flere batcher og flere fat - og vil bytte på.
Og til senere, er det mye kjas med å karbonere direkte med CO2 inn på fatet?
Takknemlig for gode svar
Jeg har tenkt å forsøke ordinær karbonering med sukker første gangen, da jeg føler meg tryggest på dette.
MEN jeg har forstått at jeg kan sette trykk på fatene med CO2-beholderen, for å karbonere på dette viset.
Har sjekket noen kalkulatorer, og har ikke umiddelbart fått helt forståelsen av hvordan jeg skal tyde disse.
Jeg vet at jeg vil få med bunnfallet etter karbonering med sukker, men hører andre som gjør det samme (og har smakt ølet) og det later jo til å fungere mer enn bra nok i utgangspunktet.
Om jeg tåler litt av dette bunnfallet, er det da OK å karbonere med lik mengde sukker som jeg gjør på flasker, eller bør jeg redusere noe? Fatene kommer generelt ikke til å stå med trykk på fra CO2-flasken, da jeg har flere batcher og flere fat - og vil bytte på.
Og til senere, er det mye kjas med å karbonere direkte med CO2 inn på fatet?
Takknemlig for gode svar