Tiltross for at jeg har (prøvd) etter alle kunstens regler, med 1 sukkerbit pr 1/2 liter, sliter jeg med gjennomgående lav kullsyre i mine tre brygg hitill. Jeg har nå en IPA og en Imperial stout som skal flaskes over helga.
Jeg frykter samme resultat, da jeg har en teori om at jeg ikke får med nok gjær over til flaska og dermed ikke har noe til å danne kullsyre eller veldig lite i allefall.
Dett er er et resultat av at jeg lar brygget gjøre seg helt færdig, med at det får stå i fred en liten uke etter siste "blopp"
Men jeg har jo en Brown Ale som står å går i normal fin fart..
Dermed kom jeg på tanken om å tilsette feks 1 dl av dette i en 20 liters batch like før flasking, samt samme mengde sukker som før.
Da vil jeg jo garantert ha aktiv gjær i flaska i allefall!
Men det jeg vil ha svar på, av en som har erfaring, og vet hva han driver med er: Er 1 dl pr 20 liter passende, eller for mye/lite?
Takker for svar.
Jeg frykter samme resultat, da jeg har en teori om at jeg ikke får med nok gjær over til flaska og dermed ikke har noe til å danne kullsyre eller veldig lite i allefall.
Dett er er et resultat av at jeg lar brygget gjøre seg helt færdig, med at det får stå i fred en liten uke etter siste "blopp"
Men jeg har jo en Brown Ale som står å går i normal fin fart..
Dermed kom jeg på tanken om å tilsette feks 1 dl av dette i en 20 liters batch like før flasking, samt samme mengde sukker som før.
Da vil jeg jo garantert ha aktiv gjær i flaska i allefall!
Men det jeg vil ha svar på, av en som har erfaring, og vet hva han driver med er: Er 1 dl pr 20 liter passende, eller for mye/lite?
Takker for svar.