Etter som min produksjon av øl har tatt heilt av, (det brygges nå mere enn eg klarer å konsumere på trygg måte) og mine kollegaer ikkje klarer å forsyne meg med nok tomflasker har eg begynt å sjå behovet for å gå over på cornelius fat... Tideligere har eg brykt 5L party fat frå beerking men har merket to problemer.
1. eg får ikkje kullsyre i dem
2. de siste fata har ikkje vært tette nok i pakkningen slik at eg bruker 1-2 CO2 patroner pr fat.
Planen nå er å kjøpe enten eit lite kjøleskap eller ein liten fryser med toppåpning, borre hull i toppen til å ta ut slangen også montere eit tappetårn på toppen av dette.
Eg søker jevlig på finn etter passende kjøleskap eller fryser og tenkte å gå for eit startersett på bryggeland med fat, CO2 og tapp.
Er det noke eg bør tenke på med tanke på å borre hull i toppen på enten eit kjøleskap eller fryser? Blir det kullsyre i ølet ved bruk av corneliusfat eller trenger eg noke ekstra?
Eg er ikkje veldig "handyman" av meg, men kan klare å bruke drill, silikon og har eit verktøysett som det er respekt over.
Hva mener dere? begrense produksjon, lage ein keggorator eller bare plassere cornelius patenten i kjøleskapet mitt og godta att eg ikkje kan ha så mykje mat der?
1. eg får ikkje kullsyre i dem
2. de siste fata har ikkje vært tette nok i pakkningen slik at eg bruker 1-2 CO2 patroner pr fat.
Planen nå er å kjøpe enten eit lite kjøleskap eller ein liten fryser med toppåpning, borre hull i toppen til å ta ut slangen også montere eit tappetårn på toppen av dette.
Eg søker jevlig på finn etter passende kjøleskap eller fryser og tenkte å gå for eit startersett på bryggeland med fat, CO2 og tapp.
Er det noke eg bør tenke på med tanke på å borre hull i toppen på enten eit kjøleskap eller fryser? Blir det kullsyre i ølet ved bruk av corneliusfat eller trenger eg noke ekstra?
Eg er ikkje veldig "handyman" av meg, men kan klare å bruke drill, silikon og har eit verktøysett som det er respekt over.
Hva mener dere? begrense produksjon, lage ein keggorator eller bare plassere cornelius patenten i kjøleskapet mitt og godta att eg ikkje kan ha så mykje mat der?