Kjøling over Natten

Atle Andersen

Norbrygg-medlem
Nå på sommer halvåret er temperaturen i vannet over 10 grader og jeg sliter med å kjøle ned vørteren til 10 grader for brygging av pils.
Er det noe fare å kjøle ned til 15-20 grader, tappe alt over i en konisk tank som står i et kjøleskap, kjøle ned til 10 grader over natten, tappe ut resten av bunnfall og tilsette gjær dagen etterpå?
 
Atle Andersen skrev:
Oksygen blir tilført med ren O₂ inline når den tappes over i konen
Det er ikke særlig optimalt når vørteren ikke er kjølt ned til riktig temperatur, og blir stående over natta.
Har du muligheten, så tilsett o2 når den har kjølt seg ned.
 
Så med andre ord er det ikke ideelt å kjøle ned til 15 grader tilsette O2,vente til over natten for å kjøle ned til 10 grader for å så å tilsette gjær.
Bruker motstrøms kjøler, er det da bedre å lage en extra kjølesløyfe med en dypp kjøler som er nedsenket i feks en gjæringsbøtte med nedkjølt vann til 0c, la vørteren gå igjennom den siste runden før den går i konen. Litt redd for økt infeksjons fare
 
Tilbake
Topp