Heisann,
Har planer om å gjøre alvor av å få mer kontroll på gjæringen fremover. Følger derfor med på Finn om dagen, for å finne meg et passende kjøleskap til formålet. Vingler litt frem og tilbake ifht hva slags type som vil være best. Kombiskap eller kun kjøleskap? Plass er ikke noe problem.
Har per i dag kun 30-liters gjæringskar (3 stk av dem), men ønsker å tenke litt fremover, så det må være et skap som også vil kunne ha plass til et 60-liters kar. Har planer om å kjøpe meg enten Speidel 50 eller BB Automatic 60 etterhvert.
Valg:
1. Kombiskap med fryser nederst.
Fordel:
- Får gjæringskaret litt opp i høyden, som vil være en fordel når jeg skal tappe på flaske/fat. Slipper kanskje å måtte flytte på karet.
Ulempe:
- Med en Speidel 50 eller BB 60, hvordan får jeg vørteren derfra og over i gjæringskaret, når det nå ikke er en naturlig høydeforskjell? Hva gjør folk? Vil helst slippe å måtte løfte en 60-liter fra gulvet og opp i kombiskapet.
- Får ikke plass til 2 x 30 liter
2. Rent kjøleskap
Fordel:
- Motsatt av "ulempen" over. Gjæringskaret kan stå lavt i kjøleskapet og derfor enkelt å flytte vørter fra Speidelen/BB'en og ned i gjæringskar/inn i gjæringsskap.
- Kan kanskje få plass til 2 x 30 liters gjæringskar, dersom jeg får ordnet meg en solid hylle.
Ulempe:
- Motsatt av over. Må flytte på gjæringskaret når det er tid for flasking/over på fat. Ikke noe artig å måtte drive og løfte 50-60 liter opp i høyden.
Hva er erfaringene deres? Er det noe annet jeg også bør tenke på?
Har planer om å gjøre alvor av å få mer kontroll på gjæringen fremover. Følger derfor med på Finn om dagen, for å finne meg et passende kjøleskap til formålet. Vingler litt frem og tilbake ifht hva slags type som vil være best. Kombiskap eller kun kjøleskap? Plass er ikke noe problem.
Har per i dag kun 30-liters gjæringskar (3 stk av dem), men ønsker å tenke litt fremover, så det må være et skap som også vil kunne ha plass til et 60-liters kar. Har planer om å kjøpe meg enten Speidel 50 eller BB Automatic 60 etterhvert.
Valg:
1. Kombiskap med fryser nederst.
Fordel:
- Får gjæringskaret litt opp i høyden, som vil være en fordel når jeg skal tappe på flaske/fat. Slipper kanskje å måtte flytte på karet.
Ulempe:
- Med en Speidel 50 eller BB 60, hvordan får jeg vørteren derfra og over i gjæringskaret, når det nå ikke er en naturlig høydeforskjell? Hva gjør folk? Vil helst slippe å måtte løfte en 60-liter fra gulvet og opp i kombiskapet.
- Får ikke plass til 2 x 30 liter
2. Rent kjøleskap
Fordel:
- Motsatt av "ulempen" over. Gjæringskaret kan stå lavt i kjøleskapet og derfor enkelt å flytte vørter fra Speidelen/BB'en og ned i gjæringskar/inn i gjæringsskap.
- Kan kanskje få plass til 2 x 30 liters gjæringskar, dersom jeg får ordnet meg en solid hylle.
Ulempe:
- Motsatt av over. Må flytte på gjæringskaret når det er tid for flasking/over på fat. Ikke noe artig å måtte drive og løfte 50-60 liter opp i høyden.
Hva er erfaringene deres? Er det noe annet jeg også bør tenke på?