Kjøpe mer gjær eller vente litt? Bokkøl ute av kontroll

ADale

Norbrygg-medlem
Jeg gjorde en blunder i går og tilsatte gjæren på 20-22 grader for bokkøl som skulle gjære på 12 grader. Det tok også kjempelang tid å få temp ned med isbøtte, så jeg flyttet gjærtanken inn i temp regulert kjøleskap. Kan jeg vente til mandag med å kjøpe mer gjær eller bør jeg for sikkerhets skyld kjøre til butikken og kjøpe 2 pakker gjær?
 
Det går forhåpentligvis bra, tilsatte gjær på en pilsner ved ca 26-28 grader en gang ved en feil. Satt det i kjøleskapet og latt det gå ned til 10 grader. Ble en god pilsner uten noen usmaker..

Og har du nok gjær så er det ingen vits å tilsette mer gjær..
 
Ja, får jeg tenker i værste fall kan jeg tilsette gjær til mandag om ikke stormgjæringen har begynt. Det har allerede ploppet litt, men så stoppet det.

Spørsmålet er også om det er oksygenert nok, siden jeg ikke ristet så mye som vanlig. En annen på forumet sa det holdt å "plaske litt ekstra" ved overføring fra bryggeren.
 
Tilbake
Topp